BIA-mätning

by Joakim Backman 17. augusti 2012 18:52

Innan semestern var jag hos Lasse på Hälsostudion för en BIA-mätning. Jag har som mål att göra två stycken mätningar per år.

Jag har tränat ganska mycket löpning och simning men lite mindre styrke så jag hoppades på att muskelmassan inte skulle ha minskat men hade inte så stora förväntningar om att den skulle ha ökat.

Resultatet från mätningen visade att jag hade bibehållit min muskelmassa, men där emot minskat mängden fett och ökat mängden vatten. Att fettmängden minskat beror garanterat på konditionsträningen, det går åt mycket energi för dessa pass och jag har bitvis svårt att äta så mycket som jag kanske skulle behöva för att hålla samma mängd fett i kroppen. Än så länge är det inte något problem då jag ligger på ca 10% kroppsfett, men det bör inte minska så mycket mer.

Ökningen av mängden vatten var troligen ganska temporär trodde Lasse då jag vid mätningstillfället hade rejäl träningsvärk och tydligen binder man extra mycket vatten då.

Tags: ,

Allmänt

Kommentarer (2) -

Henrik
Henrik Sweden
2012-08-25 13:28:17 #

Kan inte vattnet hänga ihop med att du kör kreativ nu? Har för mig att det är en vanlig effekt.

Joakim Backman
Joakim Backman Sweden
2012-08-25 14:31:37 #

Nja, så är det säkert men jag avslutade förra Kreatin-perioden 2-3 månader innan jag gjorde den senaste BIA-mätningen. Det borde inte vara pga Kreatinet som jag hade mer vatten om inte vattnet stannar kvar länge i kroppen förstås!

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman