Simma utan att snora

by Joakim Backman 30. augusti 2012 21:25

Jag har haft lite problem med att jag fått in vatten i näsan eller till och med bihålorna efter att jag simmat, speciellt när jag simmat utomhus av någon anledning. Detta har resulterat i att jag snorat och nyst 1-2 dagar efter simningen. Det har inte varit kul och nästan tagit bort lite av det roliga att simma utomhus.

Redan förra gången jag skulle simma kollade jag på en näsklämma i receptionen på Medley, men jag var osäker på om det var något att ha. Efter att ha snorat som vanligt efter det följande passet den morgonen fick jag nog. Idag när Jens, Johannes och jag skulle ta en morgonrunda i Växjösjön passade jag på att köpa en näsklämma från Malmstens för 50:- innan passet.

Det var lite ovant att faktiskt inte kunna andas ut genom näsan vilket jag har delvis gjort innan och visst känns det lite konstigt med en klämma över näsan. Men faktum är att det faktiskt fungerade en perfekt, jag snorade eller nyste inte något under dagen efter passet!

Passet i sig var väl rätt OK, jag var lite stel i partiet axlar, bröst och triceps vilket till största sannolikhet beror på alla armhävningar jag envisas med att utföra hela dagarna. Idag tog det nästan 500-600m innan jag kände att det flöt på och kroppen var helt uppvärmd.

Det blåste lite svagt med lite små vågor som följd men morgondimman blåste bort efter en stund. Temperaturen på land var helt OK med sina 15ºC och vattnet i Växjösjön håller fortfarande 17.5ºC.

Tags: , , , , , , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman