Bra gympass idag

by Joakim Backman 3. september 2012 18:59

Var på Hälsostudion och har inte planerat vad jag skulle köra för övningar så det fick bli ett improviserat pass. Triceps tar jag det lite lugnt med i och med att jag kör utmaningen från Fitocracy, att göra 9000 armhävningar på en månad.

Jag började med en ryck&stöt som blir en bra genomkörare av ben, rumpa, rygg, axlar men även lite triceps. Fasiken vilket tryck det är i övningen, inte några som helst problem att få upp pulsen rejält. Jag tycker att övningen är riktigt jobbig, främst för att jag har svårt att få till andningen och för att varje repetition tar några sekunder.

Jag sprang visserligen en hyfsad runda igår, men tog ändå ett par rena benövningar också. Hamstring curl för baksida av låren och Donkey calf raise för vaderna. För benen tog jag lite lagom vikt men körde där emot 20 reps per set.

Gick över till att köra lite rygg och började med pull-ups. Det är konstigt att jag har svårt att göra lika många på gymmet som annars. Visserligen spelar det väl in att jag köde första övningen innan men ändå. Första setet fixade jag 20 reps men sedan  vad det tungt och det blev inte mer än 13 resp. 6(!) reps i de övriga seten.

Lite besviken över detta tog jag ett par 22kg hantlar och körde Alternating front raises för axlarna, de gick fint och jag hade ett lugnt och jämnt tempo och behövde inte byta vikter. 

Fortfarande lite bitter över mina pull-ups valde jag en tung övning som jag vet att jag klara av bra. One-arm dumbbell row med 52kg hantel tar riktigt mumma. Körde 8 reps per hand och klarade alla tre set fint. Dock vägrar jag numera att använda varken handskar eller drag-remmar så det kändes lite i handflatorna. Nu hade jag kommit över min misslyckade pull-ups.

Avslutade med en övning för underarmarna, Cable roller, fast monterad på väggen. Hängde på 60kg vilket är mitt tidigare max på denna övning och alla tre set gick fint!

Nöjd och lite lagom darrig blev det en dusch innan en snabblunch och fortsatt arbete.

Tags: , , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman