Rygg och axlar

by Joakim Backman 10. september 2012 18:39

Passade på att ta ett gympass på Hälsostudion, skulle köra ett rygg- och axelpass idag.

Började med den underbara olympiska övningen ryck och stöt (Clean & Jerk), den är så skön då den tar stor del av kroppen på en och samma gång. Det gick bra så nästa gång får jag nog slänga på lite mer vikt.

Med god inspiration bestämde jag mig för att testa en ny övning som jag aldrig ens tänkt på innan, Decline Pike Press. Tanken med denna är att den ska träna upp axlarna så att man ska kunna köra handstående axelpress (Handstand Shoulder Press) så småningom. Började med att prova att ha bänkarna helt plant men det var för lätt så jag reste ryggarna rejält, då blev det fint. Man får i och för sig mycket blod i huvudet men övningen tog bra på axlarna.

Efter den behövde axlarna vila lite så det blev två rygg i rad (Barbell Bent-over row och Parallel Close Grip Pull-up) innan jag avslutade med en brännande en-arms övning för axlarna. Cable Laterial Raise, man behöver inte så mycket vikt speciellt som sista övning. De sista repetitionerna är inte att leka med, långsamma och kontrollerade repetitioner bränner fint!

Clean&Jerk Ben/rygg/axlar 15x20kg 8x60kg 8x60kg 8x60kg 
Decline Pike Press Axlar 8xBW 8xBW 8xBW  
Barbell Bent-over Row Rygg 12x60kg 12x60kg 12x60kg  
Parallel Close Grip Pull-up Rygg 8xBW 6xBW 6xBW  
Cable One Arm Laterial Raise Axlar 2x10x25kg 2x10x25kg 2x10x20kg  
Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman