Första doppet i bassängen

by Joakim Backman 11. september 2012 21:08

I morse var jag på Medley och inte bara bytte om utan även hoppade i bassängen och simmade lite. Det var första gången på ett bra tag, då jag föredrar att simma ute i sjön under sommaren.

Det var dock inte bara jag som var på plats. En simkurs startade också idag, så de beslagtog tre av de åtta banorna vilket innebar att det blev ganska trångt i det resterande.

Det blev inte någon längre sträcka simmad idag, jag räknade inte längderna men skulle uppskatta att jag simmade ca 1300m. Det är så stor skillnad att simma inomhus i bassängen jämfört med att simma i sjön så det blir en omställning att ta hänsyn till.

I sjön simmar jag i två-takt (två simtag per andning) och i bassängen simmar jag i tre-takt (tre simtag per andning), bara den saken tar ett tag att komma in i igen. I sjön har jag våtdräkt vilket ger dig ett annat flytläge än utan, detta påverkar också simningen och tekniken.

Dessutom ska man ju vända i tid och otid i bassängen, vilket man är totalt befriad i från i sjön. Jag var inte speciellt bra på att vända redan innan utesäsongen så jag behöver definitivt öva mer på dessa innan det blir något flyt i simningen.

Det blev mest fokus på andningen och vändningarna idag och passet blev inte så långt vilket gav mig tid att sitta en stund i bastun och snacka lite med några av de äldre stamkunder.

Tags: , , , , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman