Nytt PB i bänkpress

by Joakim Backman 13. september 2012 19:49

Kände mig grymt taggad och inspirerad idag när jag gick till gymmet på lunchrasten. Det var inte någon tvekan om att jag skulle försöka att pressa mitt rekord på bänken idag, det kändes självklart på något sätt.

Jag började givetvis med just bänkpress bara för den anledningen. Lite uppvärmning och sedan en uppstegring av vikterna tills nuvarande personbästa, som inte kändes riktigt så tungt som förra gången. Nu jäkla ska det lyftas tänkte jag och slängde på  5kg per sida, totalt 140kg. Det gick inte, men det hindrar inte mitt taggade humör så jag bytte 5:orna mot 2.5kg, totalt 135kg. Det gick däremot fint och där med ökade jag mitt personbästa med 5kg.

Nöjd över resultatet körde jag vidare med ett par övningar för triceps och en till för bröst innan jag stack från gymmet. Fick förbi Pizzerian Excell för att hämta upp belöning i form av en kebabsallad.

Barbell bench press 10x60kg 5x100kg 5x120kg 2x130kg 1x135kg 
  2x130kg 4x120kg 10x100kg 20x60kg   
Dumbell One-Arm Triceps Extension 2x8x22kg 2x8x22kg  2x8x22kg     
Dumbbell Flyes 10x19kg 10x19kg 10x17kg    
Triceps Cable Pushdown 8x50kg 8x50kg 8x50kg    

Enda trista idag var att jag upptäckte att jag hade slarvar bort mitt hänglås till skåpet i omklädningsrummet... för andra gången detta året. Bara att gilla läget och se till att köpa ett nytt, eller kanske två så jag har ett i reserv till nästa förlust.

Tags: , , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman