Gott intervallpass

by Joakim Backman 19. september 2012 19:47

Det har varit alldeles för lite intervallträning för min del under den senaste halvåret, men idag blev det äntligen av!

Jag var på så pass gott humör att 13ºC, ösregn och hyfsat med vind inte påverkade mig. Bitvis det regnade så mycket att folk med regnjackor stod under träden och väntade ut regnet, mesar!

Jag ställt in klockan på två intervaller baserat på tempo/tid:

Återhämtning  5:00-7:00min/km i 90 sek 
Sprint 3:15-4:00min/km i 60 sek

Jag hade ett grymt bra sprint-steg idag, det var inte några som helst problem att hålla tempot under sprint, det kändes hur bra som helst. Under ett par av sprintintervallerna kom jag till och med över 3:15min/km. Jag hade även svårt att hålla mig lugn under återhämtningen och låg alldeles för ofta över 5:00min/km. Även att det känns hur lätt som helst i början vet jag att det kommer bli tuff mot slutet av passet, så det är bara att försöka hålla sig till förutbestämda intervaller och köra på.

Det var väl efter ca 7km som det ansträngningen hade kommit upp på en nivå som tvingar mig att fokusera lite mer och den sista kilometern var som förutsett tuff. Jag lyckades hålla mig till planen och det blev totalt 17 sprintintervaller, dvs ca 42min och totalt en sträcka på strax över 10km.

Efter kom en av de bästa belöningarna man kan få, en rejäl endorfinvåg! Det är inte alltid som jag känner av det så starkt men när det händer är det helt underbart, med ett stort leende och som på moln gick jag tillbaka mot kontoret och den väntande duschen.

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman