Hävstång

by Joakim Backman 20. september 2012 23:12

Äntligen har jag fått upp min hävsting där hemma. Jag har lite redskap hemma (kabelställ, hantelset och bänk) så att jag kan köra några övningar når man blir lite sugen och har en stund över. Dock har jag saknat en hävstång så att jag skulle kunna köra t ex pull-up, chins, toe-to-bar m.m.

Problemet har varit att jag vill ha något som håller bra, inte någon billig expanderbar stång för några hundralappar som man sätter i en dörr-öppning. Jag ville dessutom inte lägga ut flera tusenlappar på någon proffessionell utrustning. Dessutom har jag bara 220cm i takhöjd i källaren vilket begränsar möjligheterna lite för denna typ av övningar.

Lösningen som jag tillslut bestämde mig för blev ett egenbygge som jag placerade i trappan från källaren upp till garaget. Där är det ca 3m fritt i höjdled, helst skulle jag vilja ha ännu mer så att det skulle vara möjligt att göra muscle-ups, men man kan ju inte få allt då det är en hylla eller ett förvaringsplan ovanför trappan.

Jag köpte en skolstång (300:-) i lagom längd, den blir styv och lagom tjock. Jag har fixerat den med byglar så att den inte ska snurra. Det blev helt perfekt, den ligger helt still, sviktar inte något alls och det finns gott om utrymme runt omkring. Enda nackdelen är att jag inte fick den i samma rum som övrig träningsutrustning.

Gymt! Nu är det bara att köra första passet och testa den fullt ut.

Tags: , , , ,

Styrketräning | Utrustning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman