Blandad runda från Petersburg

by Joakim Backman 24. september 2012 10:01

Ett par killar (Joacim och Andreas) från Facebook-gruppen "Växjö Springer!" var sugna på att ge sig ut en runda på söndagseftermiddagen och jag var inte sen att hänga på! Det är alltid kul och trevligt att få lite sällskap.

Vi möttes vid Torpet Petersburg som ligger söder om Växjö utmed Södra Bergundasjön. Joacim hade en rutt bort mot Torpa och sedan mot Kättilstorp så han fick visa vägen. Underlaget var verkligen varierat, grus, asfalt, stig, skog och till och med det lite annorlunda underlaget terrängbilsspår. Det sistnämnda kan man ju själv tänka sig hur det var, en ytterst välblandad kombination av gegga och vatten i djupa hjulspår.

Även att vi höll ett tempo på ca 5 min/km blev det en hel del snack under rundan. Andreas vek av hemåt efter ca 9km så hans runda blev 11km. Det var mot som vi tog oss an terrängsbilsspåren och då var det mest Joacim som snackade då han har betydligt bättre kondition är jag.

Att springa i backig terräng och dessutom i hala, geggiga hjulspår tar riktigt fint på lårmusklerna men jag tyckte ändå att det gick tyngre än jag väntat mig. Jag menar 12km i 5min/km tempo är inte något överdrivet tufft, men det kändes ändå.

Efter rundan satt jag en liten stund i bastun och njöt när jag kom på varför det hade varit lite jobbigare än väntat. På lördagskvällen innan hade jag druckit några glas vin, vilket inte är ovanligt, men jag hade även tagit ett par groggar sent på kvällen tillsammans med min far. Jag tror att dessa groggar och att jag gick och lade mig sent som försämrade förutsättningarna. 

Tags: , , , , ,

Löpning | Löparrunda

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman