Ingen löpning blir benpass

by Joakim Backman 25. september 2012 21:22

Jag har haft lite känningar i min högra vrist de senaste gångerna jag sprungit vilket har resulterat i att jag inte kommer springa förrän nästa vecka. Då jag ofta får rejäl träningsvärk av att träna ben på gymmet och att just detta hindrar min löpning passar det ju utmärkt att köra ett benpass idag.

Jag hade inte så mycket tid på lunchen idag så det blev ett kort men intensivt pass som förhoppningsvis ger bra. Jag passade på att trycka på lite extra på benböjen och började med denna. Jag körde även en övning Hamstring raise som det var över 10 år sedan jag körde sist. Den tar riktigt fint på baksidan av låren och rumpan. Jag var dock inte lika stark i övningen som jag var förr så det var precis jag fixade att utföra den.

Barbell squat 20x60kg 10x100kg 10x120kg  5x130kg 5x140kg
  2x150kg 6x140kg 10x120kg 10x100kg  
Hamstring raise 8xBW  6xBW 6xBW    
Donkey raise 20x180kg 20x180kg 20x180kg    
Leg extensions 6x90kg 8x95kg 5x100kg    

Jag var lite försiktig med vaderna med tanke på vristerna. Normalt brukar jag köra en-bent Donkey raise då man kan köra tyngre och att det tar bättre. Men idag fick det blir normal med båda benen samtidigt, men då räcker inte viktmagasinet till så jag maxade det på 180kg och körde 20 repetitioner istället för 8-10. I och med att jag springer en hel del (väldigt många repetitioner) så vill jag köra tungt framför många repetitioner när det gäller vader.

Tags: , , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman