Första passet enligt SL5x5

by Joakim Backman 1. oktober 2012 19:59

Jag har ju fått för mig att jag ska testa att träna efter StrongLifts träningsmetodik eller schema; Stonglifts5x5. Idag var jag på gymmet och körde första passet. Förra gången provade jag mest på vilka vikter som passar mig just nu, lite så blev det idag också

SL5x5: Barbell Squat 5x60kg 5x100kg 5x100kg 5x100kg 5x100kg 5x100kg
SL5x5: Overhead Press 5x40kg 5x60kg 5x60kg 5x60kg 5x60kg  5x60kg
SL5x5: Barbell Deadlift 5x60kg 5x100kg 5x130kg      
Parallell Pull-up 15xBW 8xBW 7xBW      
Dumbbell 1-arm triceps ext 2x5x18kg 2x8x21kg 2x8x21kg 2x8x21kg    

Efter att ha kört de tre övningarna som ingår i schemats andra pass så tyckte jag att jag inte var riktigt klar. Om man bara kör SL5x5 blir passen mycket korta, vilket i sig kan vara bra. Nu i början har jag inte hittat exakt vilken nivå jag ska ligga på med vikterna utan det kommer nog efter några pass. När jag väl hittat rätt nivå kommer det nog bli så pass tungt att jag inte behöver köra fler övningar efteråt men idag kände jag mig inte klar. Det fick bli ett par övningar extra.

Nu ställer jag mig lite frågan hur mycket som jag ska öka till nästa gång, målet är att man ska med 2.5kg varje gång, misslyckas man fortsätta att försöka max 3ggr. Om man inte klara att öka efter 3ggr ska man minska ett steg igen. Jag känner att jag ligger lite under vad jag kanske skulle göra optimalt sett, men det är bara bra att köra lite lättare nu under introduktionfasen.

Tags: ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman