Tung löpning

by Joakim Backman 3. oktober 2012 19:15

Jag har tagit det lugnt i över en vecka både för att ladda upp lite men främst för att låta min vrist återhämta sig inför Tjurruset.

Idag var jag ute och sprang en lunchrunda på 8km för att komma igång igen inför helgen. Lite så där halvtaskigt väder med blåst och regn men en bra temperatur på ca 14ºC. Jag tog det ganska lugnt då jag vet att det tar en runda innan jag kommer igång även efter ett litet uppehåll, så jag bestämde mig för ett tempo runt 4:30min/km. Som väntat gick det ganska tungt, jag hade betydligt högre puls än vanligt (snittade på 182bpm) och flåsade mer.

Jag koncentrerade mig på en bra fotnedsättning och hela rundan går på slät underlag. Jag kände av vristen lite men upplevde inte det som något problem inför helgen. Jag ska nog inte springa i skogen på några veckor till även om det kommer att bli löparträning på plant underlag.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman