Helt OK morgonpass

by Joakim Backman 4. oktober 2012 22:32

Har lite ont om träningstid nu i slutet på veckan bland annat beroende på att jag ska ta mig till Stockholm imorgon för att springa Tjurruset på Lördag. Jag lyckades ändå få in ett gympass idag på morgonen.

Styrketräning på morgonen har väl varit så där för min del, det fungerar men inte perfekt. Jag saknar de där sista krafterna för att få till övningarna perfekt. Idag gick det faktiskt riktigt bra. Jag körde några övningar enligt StrongLifts5x5 även om jag inte körde precis enligt schemat då jag vill undvika squats för att slippa träningvärk i låren på Lördag.

Barbell Row 10x20kg 5x65kg 5x65kg 5x65kg 5x65kg 5x65kg
    5x85kg 5x85kg 5x85kg 5x85kg 5x85kg
Bench Press 10x60kg 5x105kg 5x105kg 5x105kg 5x105kg 5x105kg
Over Head Press 5x62.5kg 5x62.5kg 5x62.5kg 5x62.5kg 4x62.5kg  
Deadlift 10x60kg 5x100kg 5x135kg      

Det blev lite fel men jag får skylla på att det var tidigt på morgonen eller nåt. Jag lastade på för lite vikt när jag skulle köra rodd (Barbell Row) och tyckte att jag verkligen var på hugget idag, det var ju hur lätt som helst! När jag insåg detta var det bara att "göra om, göra rätt" och köra igenom övningen en gång till med rätta vikter.

Axelpressen (Over Head Press) gick riktigt tungt idag, jag fixade inte att ta sista repitionen under sista set. Det blir att ligga kvar på den vikten nästa gång. Jag hade inte tänkt att köra marklyft (Deadlift) men hade energi, tid och inspiration kvar och då är det inte något att hålla på.

Totalt sätt är jag nöjd, jag ökade alla övningar med mellan 2.5kg till 5kg ett OK morgon pass helt enkelt!

Tags: , , , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman