Tjurruset 2012

by Joakim Backman 7. oktober 2012 17:48

12°C och sol med lite blåst så var det nästan så bra väder som man kan förvänta sig. Jag blev skjutsad till starten av min underbara kusin Annica och kom dit i god tid. Kollade in läget lite och insöp den där känslan som alltid finns bland alla tävlande innan ett lopp.

Jag var redan om klädd så jag behövde inte bry mig om den saken utan kollade in tjejernas starter istället. Lämnade in min väska undertiden tjejerna var ute i spåret, snackade med några andra killar som också skulle springa och hejade fram de första tjejerna som kom i mål.

Sedan började det dra ihop sig för herrarnas start och i och med att jag startade i andra ledet så värmde jag upp medan första gänget drog iväg. 

Tiden gick fort och rätt som det var gick min start, ganska lugnt tempo då det var rätt trångt i början. Det var en behaglig första kilometer innan vi kom fram till skidbacken, folk med vanliga löparskor halkade omkring och backen tog bra på låren. Därefter var det först nedförsbacke och sedan en sträcka med normal terränglöpning innan första doppet.

Lite kul att alla var hur taggde som helst och bara sprang rakt fram ut i sankmarken där det blev totalt kaos. Folk föll hit och dit, kastade sig mot träd när de insåg att det inte gick att springa utan man sjönk ner till låren i träsket.

När jag klafsat upp ur träsket var det ganska blött fram till nästa träskdel, nu var folk betydligt mer försiktiga och höll sig utmed kanterna. Detta resulterade i att det blev lite köbildning. Jag provade att dra ut i vattnat några gånger, ibland gick det inte alls men ibland gick det riktigt bra.

Det fortsatte med backar ute i skogen, fler träsk och över ett par högre kullar. Vi sprang igenom genom ett vattenhinder i form av en stor bäck som flöt genom ett område, vattnet var riktigt kallt så det tog några hundra meter innan benen kom igång igen. Mot slutet av banan kom diket, ett ganska djupt dike med 0.5 till 1m djup gegga/dy/vatten. Det var så pass smalt att det gick i princip inte att ta sig förbi någon utan man fick snällt följa med i ledet. När jag kom upp ut diket insåg jag att det var ett till direkt efter, och ett till, och ett till. Tror att det var totalt fyra diken och det sög rejält i låren i slutet av det sista.

Efter detta var det ganska fin löpning resten av banan och man kunde ösa på lite mer. Givetvis gött att komma i mål, men man började frysa ganska snabbt även om man fick varm buljong och mackor i målet.

Jag krängde av mig kläderna ganska fort, torkade av all lera så gott det gick och drog på mig ett temporärt ombyte. Min kusin plockade upp mig och vi åkte hem för att duscha och ta en kväll på en restaurang.

Vad tyckte jag nu då om denna något annorlunda tävling?

+ Det var riktigt kul att dra rätt ut i träsken och på något sätt släppte man på en spärr till.
- Det blev köbildning ibland och man kunde inte köra på efter egen kapacitet hela tiden.
+ Man blir gott trött i benen och får kämpa med hela kroppen.
- Det är inte riktig löpning under stora delar av rundan.
+ Det är helt enkelt kul att gegga ner sig!

Jag kommer att anmäla mig inför nästa års tävling och hoppas att jag kan springa tillsammans med några vänner den gången.

Tags:

Löparrunda | Tävling

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman