Bra morgonpass

by Joakim Backman 11. oktober 2012 22:28

Ännu ett lyckat morgonpass på gymmet, kanske kan jag vänja mig vid dessa och få lika mycket ut av dem som passen senare på dagen? 

När jag kom till Hälsostudion kände jag mig ungefär som vanligt på morgonpassen, lite halvt engagerad och inte speciellt mycket inspiration. Jag började med att värma upp lite och lastade sedan på 107.5kg för benböj enligt mina noteringar. Tanken är att jag helst ska öka 2.5kg varje gång.

Oj, det var tyngre än väntat. Modet sjönk direkt, jag inte kommer att klara 5 set med den tänkta vikten idag, skit också! Jag tänkte markera att jag inte fixar denna vikten i mina noteringar då jag såg att jag lagt på 5kg för mycket. Justerade misstaget och körde ett set till, denna gången kändes det som väntat och genast kom hornen i pannan. Resterande set gick bra och med bra motivation gick jag vidare till förra veckans nederlag, axelpressen. Förra gången fixade jag inte riktigt att köra alla 5 set och ligger således kvar på samma vikt idag, 62.5kg. Idag gick det bättre och jag klarade alla set fint.

Bara en övning kvar och den är dessutom på endast ett set. Marklyftet gick också enligt plan och jag körde till och med tre extra rep efter.

Squat 10x20kg 10x60kg 5x112.5kg 5x107.5kg 5x107.5kg 5x107.5kg 5x107.5kg
Over Head Press 20x20kg  10x40kg  5x62.5kg  5x62.5kg 5x62.5kg 5x62.5kg 5x62.5kg
Deadlift 10x20kg 10x60kg 5x100kg 5x137.5kg 5x137.5kg 3x137.5kg  

Jag hade inte tid att köra några fler övningar så det fick bli ett kort pass idag, men i och med att jag höll vikterna efter planen så var jag ändå nöjd. Kanske kommer StrongLifts5x5 att fungera för mig, det känns som att jag inte kommer kunna öka varenda gång jag kör men huvudsaken är ju att jag ökar någon gång.

Tags:

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman