Borttagna kosttillsklott

by Joakim Backman 25. oktober 2012 18:01

Det är inte lätt att veta vilka ämnen som är bra respektive mindre bra i ett kosttillskott när innehållsförteckningen är en halv uppsats. En bra tanke är att undvika tillskott så mycket som möjligt, men om man ska äta något så bör man definitivt undvika de 17 stycken som Läkemedelsverket har stoppat efter deras granskning.

Du kan ladda ner eller läsa rapporten i PDF-format från deras sida eller via denna länken: Olagliga läkemedel som säljs som kosttillskott för styrketräning. Kolla om just den produkten som du eventuellt konsumerar finns med i listan, gör den det så sluta.

Jag tycker att det är hur bra som helst att denna branch kollas upp noga, för det finns mycket pengar att tjäna för många företag som säljer dessa och liknande produkter. Så fort det finns pengar att tjäna kommer även tveksamma leverantörer/produkter in på marknaden.

När du ska köpa ett kosttillskott, läs på innehållsförteckningen och försök ta reda på vad de olika ämnena innebär och om de verkligen har någon positiv effekt, ät inte något bara för att det sägs vara bra och har en tuff förpackning! Om listan är (för) lång och består av många konstiga ämnen ska du tänka om enligt mig.

Tags: ,

Kosttillskott

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman