StrongLifts i 6 veckor

by Joakim Backman 9. november 2012 21:43

Nu har jag styrketränat efter träningsmetoden StrongLifts5x5 i ca 6 veckor, hur har det gått so far då? Det har faktiskt gått över förväntan, jag har i princip ökat vikterna med 2.5kg per pass med några undantag.

Jag har, mest för min egen skull, registrerat alla pass och vikter för att se hur det går framåt på ett enklare och mer översiktigt sätt. Detta visas som ett diagram baserat på Google docs som kan ses på här. Mest har jag givetvis ökat i övningen benböj eller Barbell Squats då denna övningen är med vid varje pass.

Ökningen beror givetvis på startvikten också, att par övningar som t ex marklyft och benböj började jag med ganska låg vikt i förhållande till mitt maxlyft, då tar det givetvis länge innan jag når en vikt som blir svår att klara av. Andra övningar som t ex bänkpress och axelpress började jag med tyngre vikter och då går det snabbare att nå en vikt som är svår att klara av direkt.

Dagens pass blev som följer:

Barbell Squat 20x20kg 10x60kg 10x100kg  5x127.5kg 5x127.5kg 5x127.5kg 5x127.5kg  
Over Head Press 12x20kg  12x40kg  6x60kg  5x70kg  4x70kg   3x70kg 5x60kg  5x60kg
Barbell Deadlift 10x40kg 10x60kg 10x100kg 5x130kg 5x147.5kg      
Bumbbell Bench Press 10x31kg 8x41kg 5x51kg 3x51kg        

 Jag tycker i alla fall att det fungerar så pass bra att jag tänker köra vidare ett tag till för att se hur utvecklingen håller i sig innan det är dags för variation.

Tags:

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman