Första löparrundan med grabben

by Joakim Backman 26. november 2012 21:50

I lördags var jag och min son, Ludde, ute och sprang tillsammans. Jaja, springa kanske var att ta i, vi joggade respektive gick växlingsvis en liten runda på ca 600m.

Tanken är att jag vill introducera löpningen tidigt i hans liv. Inte för att han ska springa och träna regelbundet eller för att han ska bli någon elitidrottare utan för att det ska bli någon naturligt och positivt under hans uppväxt.

Jag vill att han ska få chansen att lära sig bra löpteknik och att behålla det fina löpsteget som mer eller mindre alla barn har från början. Barn springer med framfots-isättning och har ett lätt löpsteg. Detta är något som vi snabbt växer ifrån och vi får bra hjälp med detta av "moderna" skor som får oss att springa med långa steg och med häl-isättning.

Min plan är att jag och Ludde ska jogga en liten runda en gång i veckan eller så, sedan får hans intresse och motivation styra framtidens träningsupplägg.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman