BIA-mätning

by Joakim Backman 20. december 2012 20:55

Nu har det gått cirka ett halvår sedan förra BIA-mätningen och det är dags för en nya. Denna gången förväntade jag mig öka muskelmassa då jag köra lite mer fokuserat på styrketräningen de sista månaderna samt att jag inte har sprungit mycket. Jag vet att jag har gått upp några kilo i vikt och hoppas att en del är muskler i alla fall.

Hoppade över frukost för att vara fastnade och tog mig förbi Hälsostudion och Lasse innan jobbet för att göra mätningen. Resultatet blev blev bra och jag känner att jag har ganska bra koll på min kropp.

Muskelmassan hade ökat bra, jag har lagt på mig nästan 3kg muskler sedan i juli och det är definitivt inspirerande. Jag hoppas att det beror på det lite tuffare upplägget på gymmet som StrongLifts5x5 har gett mig men det beror troligen också på att jag inte sprungit i samma utsträckning. det brukar vara svårare att lägga på sig muskler när man konditionstränar lite mer.

Jag hade även ökat mängden kroppsfett, till ca 13% vilket jag faktiskt också är nöjd med, jag har haft lite svårt att hålla vikten upp under viss perioder och nu verkar det som att jag hittat en bra nivå på energiintaget. Nu tycker jag att jag är på en bra nivå, när det börjar närma sig 10% och mindre är det inte bra i längden.

Tags: ,

Träning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman