Träningskostnad 2012

by Joakim Backman 1. januari 2013 22:29

Hur mycket kostar det att vara aktivt tränande allt som allt? Jag vill egentligen inte veta... men jag har ändå registrerat (nästan) alla utgifter som jag haft som är relaterade till min träning. Precis som väntat kostar det betydligt mer än man tror när man räknar ihop allt.

Jag försöker att notera de flesta utgifter som är direkt relaterat till träningen som t ex utrustning, startavgifter, medlemsskapsavgifter, kursavgifter ock kosttillskott. Egentligen tillkommer vissa relaterade kostnader som reser och boende vid tävlingar på andra ort, men det har jag inte med då jag alltid försöker göra det en umgängesresa med familj och vänner på samma gång.

Under 2012 la jag totalt ut 11831 kr på träning, vilket blir en utgift på 986 kr per månad. Jag tycker faktiskt inte att det är så mycket då jag är aktiv i tre helt olika träningsområden; styrketräning, simning samt löpträning.

Jag har även gjort några investeringar som jag kan använda under flera år framöver där utgiften egentligen skulle slås ut över flera år. Våtdräkt kommer jag inte att köpa igen på några år (förhoppningsvis) och den står ändå för 2200kr för detta året.

Tags: , ,

Allmänt | Träning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman