Ökar distansen försiktigt

by Joakim Backman 20. januari 2013 21:20

Jag har precis kommit igång med löpningen igen efter en bra tids uppehåll. Några rundor senaste veckorna på ca 5km och lite längre har gått bra, så idag provade jag att springa rund Södra Bergundasjön på ca 12km.

Pälsade på mig rejäl då det var ca -8°C och jag visste att jag skulle ta det ganska lugnt. Jag var och inhandlade en "buff" tidigare under dagen som jag tog med på rundan.

Lite vind och lätt snöfall med ganska jobbigt underlag på ca 5cm delvis packad snö. Jag hade som mål att hålla mig mellan 5:00-5:30min/km för att det skulle bli en lugn och snäll runda. Jag har ju tappat en del kondition under den sista tiden pga avsaknaden av löpning.

Rundan gick bra även om jag kände mig lite tung i benen under delar av sträckan. Det var nästan så att jag hade klätt mig för varmt idag men hellre det än att frysa.

Lite känning i vristen i form av ansträngning och inte obehag men man reagerar ändå. Jag får försiktigt komma igång igen och medvetet öka distansen och belastningen allt eftersom om det känns bra.

Rent tekniskt höll jag rundan som tänkt, landade på ett snittempo på 5:23min/km, pulsen var OK efter omständigheterna.

12.76km på 1:08:50 (5:23min/km) @ 167bpm

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman