Stryka med många rep

by Joakim Backman 21. januari 2013 19:04

Körde en period innan jul efter träningsschemat StrongLifts5x5 vilket gick riktigt bra, jag ökade bra i styrka och det var kul.

Nu har jag gått in i en ny period för att variera träningen, jag är fortfarande inspirerad av övningarna i SL5x5 så dessa behåller jag, men den stora skillnaden blir att jag ska köra 5x20rep för varje övning istället för 5x5rep.

Första delen blir att hitta rätt belastning och vikter vilket inte är helt lätt. Idag körde jag benböj, bänkpress och rodd med stång och lyckade inte hitta helt rätt vikt för någon av övningarna. Det blir att sänka alla lite, kanske inte benböjen om jag kämpar på lite till då det nästan gick hela vägen idag.

Benböj 30x20kg 20x60kg 20x60kg  20x60kg 20x60kg 15x60kg
Bänkpress 20x120kg  20x60kg  20x60kg  20x60kg     
Pendlay row 20x20kg 20x50kg 20x50kg 20x50kg    

Det är en enorm skillnad att fyrdubbla antalet repetitioner, mycket tuffare än man kan förvänta sig och det riktigt bränner i musklerna.

Ett stort problem för mig är faktiskt andningen. Det blir snabbt tungt efter ~10-12rep efter 2-3 setet och man blir andfådd av ansträngningen, dessutom gör vissa övningar att det är svårt att andas så mycket som man vill. Sista övningen, rodden, var det så att jag blev lite yr under de sista repetitionerna, man vill ju inte svimma... Troligt kommer jag att vänja mig rätt fort men det är jobbigt ändå.

Tags: , , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman