Löpning i minusgrader

by Joakim Backman 24. januari 2013 21:25

Jag försöker att springa ett par gånger från eller till jobbet varje vecka, både för att det är en lagom sträcka för mig nu i uppstarten men även för att det ska ska bli av.

Idag var det dock lite svalt eller rättare sagt -14°C och på morgonen vid 06:30 har man inte kommit igång riktigt. Jag har inte något emot att det är kallt mer än att jag är ganska känslig om fötterna och speciellt händerna. Jag höll på att förfrysa händerna under en löparrunda när jag missbedömde blåsten och kylan, efter den gången har jag blivit mycket mer känslig för kylan. Detta är jag givetvis medveten om så det är ju bara att klä sig därefter.

Idag blev det fyra lager på överkroppen, två lager på benen, dubbla vantar/mössa/strumpor samt en buff för nacken och halsen. Det är ett litet projekt att få på sig allt innan man kommer iväg men hellre det än att frysa.

Det man få vara lite uppmärksam på är halsen och lungorna, man måste ju liksom andas. När temperaturen kryper nedåt så gäller det att inte flåsa för mycket då man får ner för mycket kalluft i lungorna. Efter dagens runda så gjorde jag faktiskt en beställning på en värmeväxlare som man andas igenom för att förvärma luften man andas in, det ska bli intressant att testa den och se skillnaden.

Klart att det är skönt att ställa sig i en varm dusch efter rundan, det kan man ju inte säga annat.

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman