Vinterutrustning

by Joakim Backman 28. januari 2013 19:17

Vill man kunna träna året runt är det viktigt att man känner att det fungerar praktiskt. Ösregnar det på sommarhalvåret så är det inte något problem att t ex springa då man ändå blir svettig, dock är det värre om det ösregnar och är 1°C och blåser. Då gäller det att vara förberedd om det ska bli ett någorlunda roligt träningspass.

 Lungplus Sport
Craft Active Face Protector

På vinterhalvåret är det främst kylan som är största hotet mot ett lyckat träningpass, speciellt om man som jag svettas ganska mycket. Fukt/vatten kombinerat med minusgrader kyler ner kroppen snabbt. Jag brukar springa ner till temperaturer -12°C men när det blir kallare under längre perioder vill jag inte ge upp löpningen för den saken. Jag var ute förra veckan och sprang i -14°C och det gick bra då det var en kort runda på 5km, men jag kände ändå av vad som jag upplevde som störst påverkan av kylan.

Jag hade flera lager och bra med kläder på mig så det var inte något problem med kroppen, det var främst ansiktet och andningen där jag kände att utrustningen inte var tillräcklig. För att vara förbered inför nästa köldknäpp så beställde jag lite utrustning.

Från Löplabbet köpte jag en LungPlus Sport vilket är en luftvärmeväxlare. Den fungerar som ett plaströr fylld av metallkanaler som man andas igenom. den varma luften värmer upp metallen under utandningen och metallen värmer sedan luften under inandningen. Jag har inte haft tillfälle att prova denna ännu, men tycker att det ska väldigt intressant att se hur bra den fungerar.

Från Sportamore.se köpte jag en huva, Craft Active Face Protector för att skydda ansiktet och nacke, tänkte att jag ska ha den under min vindtäta mössa. Jag köpte även ett par ny tjockare strumpor GoCoCo Skiing.

Tags: , , , , , , ,

Löpning | Utrustning

Kommentarer (2) -

Lennart
Lennart Sweden
2013-01-28 20:30:18 #

Hej!
Jag läste nedan att du hade simmat 2000 meter på 45 minuter. Det tycker jag var starkt Smile.

Jag har också en såndär lungplus, men jag har inte använt den skarpt ännu. Dock tycker jag att den verkar fungera bra. Du får återkomma med en liten resume när du har provat den.

Joakim Backman
Joakim Backman Sweden
2013-01-29 14:41:26 #

Tackar för det! Jag tycker att simningen är ett bra komplement till min övriga träning och gillar att simma dock helst utomhus när den möjligheten ges.
Attans, först trodde jag att du hade använt den och hade en åsikt... Smile

Bra skriven blogg du har, jag har läst några inlägg lite då och då, men jag får nog besöka den oftare!

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman