Mörk runda i snön

by Joakim Backman 10. februari 2013 18:55

Var med grabben på äventyrsbadet på eftermiddagen så det blev lite senare än tänkt när jag väl fick på mig löparkläderna.

Solen går ner 16:50 och jag kom i väg vid kvar i fem, även att solen gick ner så blev det inte så mörkt tack vare snön. Jag behövde egentligen inte använda pannlampan förrän efter halva rundan, men det kändes ändå bra att se riktigt då underlaget var allt annat än jämnt. 

Största delen av rundan var ganska lättsprungen då snön var packad antingen av bilar eller folk men ca en tredjedel var ganska tuff och riktigt jobbigt underlag.

Snö och mörkt låter kanske inte som bästa förutsättningarna men det är faktiskt riktigt skönt i alla fall mentalt. Snön dämpar alla ljud så det blir så där tyst och man blir helt ensam med sin egna andhämtning och rörelser. Ovanpå det kommer mörkret och kapslar in en i liten ljusbubbla gjord av pannlampan. Dessutom är det inte på många andra som är ute under dessa förutsättningarna.

Man blir verkligen ensam på flera sätt och det är riktigt underbart och avkopplande, det är lite som fångar din uppmärksamhet. Du är själv på ett sätt som man inte är så ofta numera i vårt samhälle.

Distans (km) 12.6
Tid (h:mm:ss) 1:06:46
Tempo (min/km) 5:17

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman