Läkare och knäet

by Joakim Backman 11. april 2013 15:00

Jag har haft lite problem med mitt knä sedan ca 3 veckor tillbaka vilket är mycket frustrerande då jag precis kommit igång bra med löpningen, säsongen har precis börjat och att jag har ett par lopp som jag tänkt springa om en månad. Jag har inte sprungit för att vila knäet i förhoppningen om att det skulle bli bättre men tyvärr känns det inte så.

Därför tyckte jag att det var dags att låta en läkare kolla på knäet för att jag skulle få reda på vad det är som egentligen är problemet och exakt hur jag ska bli av med det. Jag gick till Specialistläkargruppen i Växjö och till min förvåning säger läkaren efter undersökningen att det inte är något problem, det är inte korsbandetmenisken eller ledband och knäet är starkt och stabilt. Det är troligen en irritation i brosket som är orsaken och det är bara att träna vidare, det är till och med bra att hålla igång knäet.

Njä, jag borde ju givetvis lita på en utbildad läkare men det gör jag inte. Något är fel och att det inte kan vara bra att bara köra på som inget har hänt, jag vill ha en andra åsikt. Efter besöket ringer jag direkt till TeamOlmed i Växjö för att boka in en tid hos dem. Jag hoppas att det kommer med samma svar som läkaren och allt är ok eller att de kommer med en konkret diagnos och behandlingsplan.

Tags: , , , ,

Allmänt

Kommentarer (3) -

Micke
Micke Sweden
2013-04-12 09:42:18 #

Hoppas de löser sig med knät. De är aldrig kul när de strular. Och de var Brå att du ringde en annan läkare. Håller tummarna för dig..

Annina
Annina Finland
2013-04-13 09:55:37 #

Du gör nog rätt i att ha någon annan att kolla på knäet. Själv blev jag överlycklig för två år sedan, när ortopeden och fysioterapeuten sa att det inte var någon fara och jag fick träna vanligt. Ett år senare opererade jag bort delar av överbelastade ledhinnor. Jag vilade inte och än i dag får jag lida av kronisk smärtor och löpningen finns absolut inte i mitt träningsschema. Försöker vila  nu istället. Lätta promenader i kombination med rörlighet- och stabiliseringsövningar, lite stretch, lätt styrka för höft, lår och vad, kompressionsstrumpor samt självmassage har gjort att det känts bättre nu. Förhoppningsvis får jag snart träna hårdare. Att löpa igen vore en dröm.  Smile

Bra att du reagerar på smärta i ett så tidigt skede. Du känner din kropp bäst. Lycka till! Smile

Joakim Backman
Joakim Backman Sweden
2013-04-13 19:20:46 #

Tack båda två, hoppas verkligen att detta inte blir något långvarit!

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman