Orientering för nybörjare, del 3

by Joakim Backman 23. april 2013 21:21

Blåsigt, ganska kallt och inte få springa... vad har jag då här i skogen att göra?

Det var första tillfället på nybörjarkursen där alla övningar skulle utföras enskilt, äntligen vill jag säga. Det är ju då det blir kul, när man får testa sig själv fullt ut med de instruktioner och den kunskap som man precis har blivit försedd med.

Idag gick vi ut i skogen till en punkt där fem olika korta orienteringsbanor utgick ifrån. Varje bana hade ett syfte som man skulle öva på. Det var mycket korta banor, runt 600 m till 1200 m styck men det var bara bra för min del eftersom jag inte får spring något vidare med mitt knä.

Det blev ändå lite så att jag testade hur det kändes i mitt knä. Det är mjukt och fint underlag i skogen så jag joggade runt mellan kontrollerna och det kändes faktiskt bättre än jag förväntat mig. Lite känning hade jag ibland och då blev det att gå istället.

Jag förväntade mig ändå att det skulle kännas på natten och dagen efter men det gjorde det inte. Det känns mycket positivt att det gick så bra att jogga, inte för att jag ska börja springa nu igen bara för det utan mer att jag kanske kan jogga lite nästa kurstillfälle igen.

Tags:

Orientering

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman