Positiv mjukstart

by Joakim Backman 12. maj 2013 22:39
Elljusspår Teleborg
Källa: Växjö kommun

I och med att det gick (ordagrant) smärtfritt att springa på orienteringen i måndags så ville jag känna på löpningen lite mer. Ikväll tog jag mig ut på en kort försiktig runda på elljusspåret här ute på Teleborg.

Sval luft som en sommarkväll och nästan ensam i spåret trippade jag runt ett par varv. Jag hade mina Vibram Fivefingers för att få ett lätt och naturligt steg för att minimera belastningen på knäet. Jag bestämde mig redan innan att jag skulle endast springa två varv och i ett lugnt tempo runt 5:30min/km ändå hade jag nerverna utanpå skinnet och kände konstant efter ifall jag skulle känna något i knäet.

Jag vågade knappt tro det men båda varven gick bra och det kändes inget alls. Både på grund av det men även för att jag äntligen fick springa lite igen gjorde mig riktigt nöjd efteråt. Nu ska jag lägga upp en försiktigt upptrappningsperiod för att komma igång igen utan att det ska resultera i återfall på något sätt.

Distans (km) 3.84
Tid (h:mm:ss) 0:24:03
Tempo (min/km) 5:34
Snittpuls (bpm) 145

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman