Premiärtur i Växjösjön

by Joakim Backman 24. maj 2013 19:30

Idag kunde jag inte längre hålla mig bort från sjön, speciellt när jag fick höra att det skulle vara 16°C i vattnet!

På lunchrasten stack jag bort till sjön. Det såg lite kyligt ut, speciellt när eftersom det var molnigt och det blåste så det blev små vågor. Jag var faktiskt nere vi vattenbrynet innan jag bytte om för att känna lite på vattnet.

In och byta om lite snabbt på Medley, ut igen, ner till sjön och fixa till utrustningen. Det är lite ovant första gången då det var över ett halvår sedan jag simmade utomhus sist.

Klart att det är lite kallt när man hoppar i, vattnet rinner in i dräkten in vid nacken och ner för ryggen, även att det idag var varmare i vattnat än på land. Man får upp lite puls och flämtar lite först, sedan är det bara att ge sig iväg. Man kan ju inte simma 50/100 m som lite uppvärmning som jag brukar göra inomhus utan här är det på det med en gång. Det blir en paus när man kommer ut till första bojen som ligger ca 150 m från stranden.

Det är även lite ovant att simma på öppet vatten och det är betydligt jobbigare första rundorna, och så var det idag också. Jag tog det ändå ganska lugnt och pausade lite vid varje 200 m. Jag var rätt nöjd efter 1 km och frös inget alls då det faktiskt var 16°C i vattnet. Triathlon-klubben (338 Småland) som sätter ut bojerna hade även satt dit en termometer på vissa bojar (kanske alla men jag simmade inte förbi alla idag och kollade inte på alla som jag kom fram till) och dessa visade 16°C.

Det blev en ganska kort med trevlig premiärtur i Växjösjön i år.

Distans (m) 1100
Tid (h:mm:ss) 0:25:00
Tempo (min/km) 22:43
Vattentemp. (°C) 16
Lufttemp. (°C) 14
Vind NO, 4m/s

Tags:

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman