Varm löparrunda

by Joakim Backman 30. maj 2013 21:06

Dagen började ju så bra så varför inte fortsätta trenden?

Jag kände att jag var tvungen att testa knäet med mer belastning, det har jag inte gjort på sedan jag har uppehåll för att jag överansträngde det i våras. Så idag på lunchen fick det blir första längre rundan på hårt underlag dessutom i sol och 25°C, det var svettigt! 

Började försiktigt men när jag såg att jag joggade fram i 5:30 min/km tyckte jag att under 5:00 min/km borde jag väl åtminstone hålla mig. Snabbt gled jag in i gamla vanor och höll ett förvånansvärt behagligt tempo på 4:30-4:35 min/km resten av rundan runt Växjösjön och Trummen.

Förutom att jag kunde hålla ett högre tempo än väntat så var det mest positiva med rundan att jag inte kände något i knäet, jag är fortfarande lite rädd att det ska komma tillbaka om jag dra på för mycket för snabbt.

Om jag känner mig själv så  kommer jag att ligga i natt och känna efter om det känns något i knäet, det är bara att hoppas på det bästa.

Distans (km) 8.17
Tid (h:mm:ss) 0:37:25
Tempo (min/km) 4:34
Snittpuls (bpm) 177

Tags: ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman