Trailrunning i grupp

by Joakim Backman 3. juni 2013 18:14

I söndags var det tredje gången som Team Hälsostudion var och sprang trail running ute i Notteryd. Denna gången blev vi lite fler deltagare och även denna gången var alla deltagare nya för aktiviteten. Riktigt kul att det sprider sig och att det finns intresse av folk att hänga på.


Visa Notteryd - blå led 7.4 km på en större karta

Vi var 6 st, en grupp med ganska stor skillnader om man se till löpningserfarenhet och speciellt trail running. Det är mycket jobbigare att springa på en liten, kuperad och mycket ojämn stig än på plan mark, Det är inte alla som inser detta men det blev gruppen snart varse om. Den blå slingan ute i Notteryd är dessutom en ganska krävande runda även för att vara trail running.

Vi sprang en avkortad variant på ca 6 km av blå slingan som i sin helhet är ca 7.5 km. Alla var riktigt duktiga och kämpade på, en deltagare hoppade av efter halva rundan men övriga fullföljde hela varvet även om vissa fick kämpa på hårt. Vi tog oss runt på ca 52 min (8:48 min/km).

Det som var lite överraskande var att alla tyckte att det var hur kul som helst och flera planerade in nästa tillfälle redan mitten av nästa vecka! Fler än jag som uppskattar att slita i skogen.

Själv var jag lite understimulerad av det lite lägre tempot som vi höll för att alla skulle kunna hänga på som en grupp, så jag gav mig iväg på ännu ett varv och denna gången tog jag hela banan. Det är kul att springa i grupp, men också skönt att få bestämma tempo själv. Andra varvet på 7.4 km tog ca 42 min (5:43 min/km).

Distans (km) 13.3
Tid (h:mm:ss) 1:34:19
Tempo (min/km) 7:05
Snittpuls (bpm) 149

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman