Första intervallrundan sedan uppehållet

by Joakim Backman 4. juni 2013 18:53

Jag har hållit igen rätt bra med löpningen sedan jag hade uppehåll för att jag överansträngde mitt knä, men har successivt ökat både distans, tempo och även provat på mer och mer att springa på hårt underlag.

Idag på lunchen var det dags att prova på ett lite mer intensivt pass och känna hur det fungera. Jag körde HIIT (High-Intensity Interval Training) runt sjöarna i centrum på totalt 9.19 km. Jag är fortfarande lite försiktig så jag sänkte ambitionerna lite mot de intervaller jag körde tidigare. Idag blev det 1:30 min i tempo mellan 5:00-7:00 min/km som återhämtningsintervall och 1:00 min mellan 4:10-4:30 min/km som ansträngningsintervall.

Det var varmt idag men det kompenserades rätt bra av en frisk bris som kylde av rätt bra så det var inte något större problem.

Rundan gick bra, jag hade till och med underskattat mig själv lite och låg precis i på eller snabbare än de tempo-gränser jag satt. Det kan man se på snittpulsen som var endast 165 bpm, vilket är lite lågt för ett HIIT-pass. Nästa gång blir det att höja kraven lite åtminstone i ansträngningsintervallet.

Intervall 1 tid (mm:ss) 01:30
Intervall 1 tempo (min/km) 5:00 - 7:00
Intervall 2 tid (mm:ss) 01:00
Intervall 2 tempo (min/km) 4:10 - 4:30
Distans (km) 9.19
Tid (h:mm:ss) 0:42:21
Tempo (min/km) 4:36
Snittpuls (bpm) 165
Temperatur (°C) 21

Tags: ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman