Swim&run

by Joakim Backman 19. juni 2013 18:17

Dagens morgonpass innan jobbet blev ett swim&run-pass tillsammans med Johannes.

Vi körde samma runda som jag gjorde första gången då jag själv testade upplägget, varje varv består av 400 m simning tvärs över sjön följt av 1.6 km löpning runt sjön medurs tillbaka till simningen.

Det är betydligt roligare att köra tillsammans med någon så idag var ett bättre pass än första gången. Vi körde tre varv på totalt 56 min, det var lite tungt att komma igång idag så första varvet gick inte så snabbt men sen fick vi bättre flyt. Det tar lite längre tid när det är simning inblandat så nästa gång blir det kanske att köra en eller ett par längre rundor löpning.


Visa Swim n run på en större karta
Röd 400 m, Blå 1.6 km, Grön 3.2 km

Om man springer moturs runt sjön efter simningen så blir istället löpningen 3.2 km vilket skulle kunna vara ett bra alternativ åtminstone för ett av varven. Jag funderar på lämpliga alternativa simsträckor också så att man kan variera simningen. En längre sträcka på 600-800 m samt en kortare på kanske 200 m.

Distans simning (m) 1200 (3x400)
Tempo simning (min/km) ~ 27:30
Distans löpning (km) 4.8 (3x1.6)
Tempo löpning (min/km) ~4:47
Total distans (km) 6
Total tid (h:mm:ss) 0:56:02
Tempo (min/km) 9:20
Temperatur vatten (°C) 19
Temperatur luft (°C) 12
Vind (Rikt, m/s) V, 0-1

Tags: ,

Löpning | Simning | Swim&Run

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman