Intervall i sjön

by Joakim Backman 20. juni 2013 23:01

Jag och Johannes provade en annan runda i sjön idag. Vi simmade utmed de bojar som ligger längs med hela sjön. Bojarna ligger ganska tätt i södra delen av sjön, uppskattningsvis med 100 m mellanrum. Det tyckte vi var perfekt för lite intervaller och det körde vi. 

Vi simmade lite hårdare mellan bojarna med en stunds vila innan nästa intervall. Passet blev riktigt bra och vi lyckade köra oss ganska trötta och möra. Jag hade med mig min GPS-tracker och fick där med lite mer information.


Visa Växjösjön på en större karta

Rundan blev totalt ca 2.2 km och hela passet tog 1:07:41. Under passet simmade vi aktivt ca 48 min och vilade 19 min. Vi vilade ett par minuter vid varje boj och då blir det en del vilande totalt, dock kan man köra på hårdare mellan bojarna. Om man ser till den aktiva simningen så höll vi ett tempo på 21:49 min/km vilket jag inte fixar att hålla annars.

Distans (m) 2200
Tid (h:mm:ss) 1:07:41
Tempo (min/km) 30:45
Temperatur vatten (°C) 20
Temperatur luft (°C) 15
Vind (Rikt, m/s) O, 0-2

Tags: , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman