Rening av Växjösjön

by Joakim Backman 24. juni 2013 21:47

Idag skrev Smålandsposten att Växjö kommun ska lämna in en EU-ansökan. Det gäller ett projekt för att rena Växjösjön samt Södra Bergundasjön genom ny teknik. Man ska minska näringtillförseln och få bättre vattenkvalité.

Det låter ju inte helt fel för en annan som tillbringar ett antal timmar i veckan i Växjösjön. Södra Bergundasjän har jag inte fått för mig att hoppa i då den har sämre vattenstatus än Växjösjön, men det kan kanske bli aktuellt om projektet blir av och lyckas.

Jag har inte några problem att simma i Växjösjön idag, men det är klart att om vattenkvalitén ökade så hade man ju inte klagat. Det är dessutom viktigt för Växjö att ta hand och vårda de fina sjöarna som ligger så centralt. De är en stor tillgång för staden och invånarna.

Nu har ju inte ansökan ens lämnats in så det är långt ifrån något som kommer att bli verklighet än så länge men jag kommer att försöka hålla koll på hur det går. 

 

 

Tags: , , , ,

Allmänt | Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman