Alla bojar i Växjösjön

by Joakim Backman 27. juni 2013 18:40

Idag på morgonen simmade vi en runda där alla utsatta bojar i Växjösjön ingick. Vattnet var lite kallare idag, vilket beror på att det har regnat en hel del de sista dagarna och gjorde även så idag. Regnet spelar inte någon roll när man ändå är i vattnet, det är faktiskt lite mysigt.

Johannes har köpt en ny våtdräkt, en Orca Sonar, som jag fick äran att testa idag. Den är en storlek mindre än den jag min Orca S4 men det kan ändå vara kul att testa för att känna skillnader. Sonar är tunnare och smidigare men har ändå bättre flytegenskaper, en riktigt bra dräkt. Just detta exemplaret var lite för liten för mig och hindrade mina rörelser en del vilket gjorde det lite jobbigare att simma idag.

Jag hade även problem med att hålla rak kurs idag och drog åt höger. Det är grymt irriterande när man hela tiden måste korrigera kursen för att komma dit man vill. Jag vet inte om det kan ha att göra med dräkten på något sätt, men jag märkte att jag inte hade lika stor rotation åt båda hållen vilket bör vara en anledning.

Vi höll ett ganska bra tempo på ca 25 min/min och pausade mindre vilket gjorde att vi fick ett bra simpass denna typiska svenska sommarmorgonen.


Visa Växjösjön simning 2.75 km på en större karta

Distans (m) 2750
Tid (h:mm:ss) 1:08:24
Tempo (min/km) 24:52
Temperatur vatten (°C) ca 18-19
Temperatur luft (°C) 13
Vind (Rikt, m/s) S, 2

Tags: , , , , ,

Simning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman