Vattenlöpning

by Joakim Backman 3. juli 2013 18:10

Vi simmade igår och tänkte simma imorgon, då kändes det lite för bra att simma även idag. Johannes kom med det mycket bra förslaget att vi skulle testa köra ett kort pass vattenlöpning. Det blir ju perfekt nu när jag ännu inte kan springa vanligt var min tanke.

Vi träffades på simhallen och körde några längder simning som uppvärmning innan vi hoppade i den djupa mindre delen av bassängen. Bassängen är 10-12 meter lång och vi körde intervaller fram och tillbaka med 20 sekunders vila mellan rundorna.

Det var lite svårt att få till "steget" så att det blev så lika löpning som möjligt. För min del blev det mest att trampa vatten först men kom in i det ganska hyfsat för att vara första gången i all fall.

Vi körde 10 intervaller och var lagom nöjda med det. Man har ju möjligheten att bestämma intensiteten ganska mycket och kan på så sätt köra slut sig fort. Det är ett bra träningsätt just med tanke på detta då det blir korta och intensiva pass som dessutom är mycket skonsamma för kroppen.

Förhoppningsvis kommer jag att kunna springa ganska snart igen och då kanske vattenlöpningen inte blir lika aktuell, men det är ändå bra att ha provat på det och veta att det fungerar bra. Det kan ju dessutom bli aktuellt om man vill något skonsammare pass framöver av någon anledning.

Tags: , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman