Road ID

by Joakim Backman 29. augusti 2013 19:43
Road ID
Road ID (www.roadID.com)

Vad händer om man är ute själv på äventyr och en olycka skulle hända, kanske så pass allvarlig att du inte kan förmedla vem du är? På tävlingar har du i princip alltid nummerlapp som är kopplar till dig som person på ett eller annat sätt. Då kan utomstående ta reda på vem du är och kan kontakta närstående m.m.

Men om det händer något oförutsett under övrig tid, man kan kollapsa, falla illa eller bli påkörd. Jag har aldrig t ex plånbok eller annan identitetshandling med mig, ingen mobiltelefon eller något annat som kan identifiera mig som person när jag är ute och tränar.

Jag råkade läsa om ett företag som löser just detta problem genom ett litet armband som man kan ha på sig. På armbandet sitter en liten metallbricka på vilken man själv kan bestämma upp till 6 rader med text.

För $18 till $30 kan du köpa ett eget armband med din information ingraverad. Jag köpte ett som jag kan använda när jag är ute och tränar, man vet ju inte när det skulle kunna hända något oväntat. Inskriptionen jag valde innehåller namn, ort, land, födelseår, två telefonnummer till närstående samt min blodgrupp.

Nu är gäller det bara att använda armbandet också, hemma gör det ju ingen nytta.

Tags: , , , ,

Utrustning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman