Fredagspasset

by Joakim Backman 13. september 2013 19:15

Casall PilatesbollDet var nästan ett perfekt pass på gymmet idag, så när på att jag var lite trött i muskulaturen nere i svanken.

Jag har införskaffat en pilatesboll som jag använder istället för kontorsstol på jobbet. Detta för att jag ska få en bättre hållning. Jag har använt denna i kombination med att så med upphöjt skrivbord i några dagar. Nu i efterhand skulle jag nog introducerat bollen lite mer successivt. Jag har helt enkelt suttit på bollen tills jag blivit trött, främst i svanken och då växlat över till stående en stund innan jag satt mig ner igen på bollen.

Idag kände jag att jag var rätt trött i svanken garanterat på grund av bollen. Både i knäböj och marklyft kände jag att jag inte hade samma stöd nere i svanken som jag brukar. Rent instinktivt så fegar jag lite och vågar inte använda musklerna på samma sätt. Det blir lite mer instabilt då jag använder andra muskler mer istället.

Det gick i alla fall bra ändå och jag klarade ökningen för alla dagens övningar.

Squats 5x5x137.5 kg + 2.5 kg OK
Shoulder Press 5x5x67.5 kg + 2.5 kg OK 
Dead Lift 1x5x147,5 kg + 2.5 kg OK

Tags: , , , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman