Kort morgonrunda

by Joakim Backman 13. september 2013 18:41

Det har varit ganska mycket fokusering på träning som involverat benen på sista tiden. Igår kände jag att benen började påvisa viss trötthet, jag hoppade över lunchlöpningen som jag hade planerat för att ge benen lite längre återhämtning. 

Idag på morgonen fick jag däremot för mig att jag skulle springa till jobbet, ingen extra runda utan bara hemifrån till jobbet kortaste vägen.

Det var en skön morgon, jag kände mig lagom taggad och benen pigga. Här om dagen sprang jag 10 km på 0:41:20 med ett snittempo på 4:07 min/km så 5 km borde ju gå som en dans kan man tycka. För mig är det dock en väsentlig skillnad - tiden på dygnet. Jag har sprungit en del på morgonen och det går bättre för varje gång, men det är jobbigt.

Sträckan gick på 19 minuter med ett snittempo på 4:13 min/km, dock var ändå snittpulsen 10 slag högre per minut mot när jag sprang milen i 4:07 tempo. Det är ju lite omotiverande att se, men jag vet ju att det beror på att jag sprang på morgonen.

Distans 4.45 km  
Tid 0:18:46  
Tempo 4:13 min/km  
Puls (snitt/max) 170 bpm 180 bpm
Temperatur 12 °C  

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman