Bra intervaller idag

by Joakim Backman 25. september 2013 20:57

Förutsättningarna var inte på topp och inte jag heller. Jag hade träningsvärk i låren och rumpan efter gympasset igår och hade varit på crawlkurs på morgonen där vi körde en del sparkövningar. Jag var inte heller så där inspirerad innan jag kom ut, inte på humör helt enkelt.

Vädret var det dock inget att klaga över, härligt höstväder med sol och runt 12°C även att det blåste lite.

Förra intervall-passet tyckte jag att jag hade mer att ge så jag skulle höja tempot tills nästa gång, vilket jag också gjorde idag. Den gången körde jag sprint-intervallen mellan 3:45-4:00 min/km. Det kändes tufft att skruva upp tempot mer än det men det gick ju för lätt förra gången.

Idag satte jag tempot för sprint-intervallen mellan 3:30-3:50 min/km. Det gick faktiskt över förväntan även att det var rätt tungt bitvis så klarade jag att hålla mig inom intervallen till och med lite snabbare ibland, som mest var jag uppe på 3:17 min/km.

Fasiken det här går ju riktigt bra!

När jag hamnade i en nedförsbacke under en sprint kände jag att jag inte hade riktigt bra teknik i den hastigheten. Det är ju klart för så snabbt springer jag ju inte annars. Det är inte heller lätt att träna detta för man orkar inte springa i det tempot speciellt länge, men det är kul.

Återhämtning 01:30 5:00 - 7:00 min/km
Sprint 01:00 3:30 - 3:50 min/km
Distans 7.98 km  
Tid 0:37:26  
Tempo (snitt/max) 4:41 min/km 3:17 min/km
Puls (snitt/max) 159 bpm 184 bpm
Temperatur 12 °C  

Tags: ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman