Långsamt trodde jag

by Joakim Backman 27. september 2013 19:01

"Fy f*n var jag hatar detta!" är min tanke när jag kommit halvvägs hemifrån mot jobbet. Det var lite kallt, bara ett par minus och det är inte någon sträcka att prata om bara lite drygt 4 km, men det är tiden på dygnet som är problemet.

Jag drog iväg och höll ett försiktigt tempo tyckte jag, jag vet att jag har svårt att komma igång på morgonen. Efter halva sträckan kändes det tungt, jag flåsade rejält och jag sänkte tempot så att det kändes som att jag knappt kom framåt. Hur kan det vara så här stor skillnad bara för att det skiljer några timmar mot lunchtid då jag ofta springer.

Jag kom i all fall fram till jobbet och då kollade jag på tiden för passet. Jag gissade på ett snitt-tempo på runt 4:45-4:50 min/km men det hade gått betydligt fortare än så. Fortfarande inte speciellt fort med tanke på distansen men ändå 4:21 min/km.

Trots att sträckan kändes så tung så är det ändå uppmuntrande att det gick så pass mycket fortare än vad jag trodde. Det blev en ganska bra start på fredagen!

Distans 4.57 km  
Tid 0:20:19  
Tempo (snitt/max) 4:21 min/km 4:02 min/km
Puls (snitt/max) 160 bpm 193 bpm
Temperatur -2 °C  

Tags: , , ,

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman