Coopertest imponerade inte

by Joakim Backman 3. oktober 2013 22:01

Jag tycker att jag är i rätt bra form nu och tänkte att jag skulle testa att göra ett Coopertest igen.

Coopertest gör man genom att springa så snabbt och långt man kan på 12 minuter, sedan använder man denna sträckan som mätresultat på hur bra kondition man har. Egentligen så använder man sträckan för att göra en beräkning av uppskattad syreupptagningsförmåga. 

Förra gången jag gjorde testet var i februari förra året så det var ett bra tag sedan sist. Den gången kom jag 3010 m på 12 minuter vilket gen VOmax på 55.7 ml/min/kg.

Idag var jag taggad och hoppades på ett bra resultat, jag känner mig som sagt i bra form och vill gärna se bevis på detta. När jag hade värmt upp och skulle starta kände jag dock att detta kommer bli ett jobbigt test. Jag hade lite stela och slappa ben, jag saknade explosiviteten. Det berodde garanterat på gårdagens båda pass, först simningen och sedan gympasset.

Hur som helst så sprintade jag iväg, började med att hålla ett tempo en bra bit under 4 min/km men det blev ganska snabbt jobbigt precis som väntat. Sista halvan fick jag trycka på rätt bra bara för att hålla min runt 4 min/km och jag visste att jag måste ligga under för att slå mitt förra resultat.

Efter 12 minuter hade jag kommit 3050 meter, 40 meter längre än förra gången men ändå bara 3050 meter. Jag var lite besviken då jag hade hoppats på kanske 3100 meter eller så men jag hade ju ändå en bra förklaring. Resultatet ger mig en syreupptagningsförmåga VOmax beräknat till 56.6 ml/min/kg.

Jag har än så länge ökat min maximala syreupptagningsförmåga för varje test jag gjort. Det är ett bra bevis på att min träning ökar mina förmågor och samtidigt blir det en inspiration för träningen framöver.

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman