Första hirep på ett tag

by Joakim Backman 14. oktober 2013 19:24

Idag var det första passet på ganska länge som jag körde högrepetitionsträning. Det har varit en period med StrongLifts nu i 7-8 veckor och för att bryta av och få lite variation ska det bli ett part veckor med 3x15 istället för 5x5.

Det är kul att köra lite andra övningar men jag var lite osäker på vilken vikt jag skulle börja med i och med att det var ett tag sedan sist. Triceps dips blev för lätta och det var inte några problem överhuvudtaget att göra alla seten. V-bar pullup blev för tungt och jag fick kämpa på riktigt hårt. Lying dumbbell flyes blev nästan perfekt, jag skulle kanske gått upp en hantel.

Sist körde jag en gammal favorit, stöt. En jobbig och tekniskt svår övning men ack så rolig att utföra. Jag tycker att det är svårt med andningen i övningen vilket gör att jag inte får syre nog efter några repetitioner. Troligen en tekniksak men ändå ett problem.

Istället för att köra 3x15 repetitioner så körade jag alla 45 repetitioner på rad men med en kort vila mellan varje repetition på ca 5-10 sek. På så sätt hade jag chansen att ta några rejäla andetag och hålla uppe syrenivån hela tiden.

Övningen blir grymt jobbig efter ett tag och det kändes underbart att köra slut sig riktigt rejält.

Triceps dips 15xBW 15xBW 15xBW
V-bar pullup 15xBW 15xBW 15xBW
Lying dumbbell flyes 15x14 kg 15x14 kg 15x14 kg
Clean & jerk 45x60 kg    

Tags: , , , , , ,

Styrketräning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman