Riktigt rejäl höstrunda

by Joakim Backman 20. oktober 2013 22:32

Vi var sex stycken som trotsade höstvädret (7°C och småregn) som dök upp på parkeringen ute i Notteryd.

Det var dags för den nu mera nästan rutinmässiga löpartillfället ute i Notteryd, denna söndagen var det två nya ansikten. Det har varit en eller ett par nya varje gång sedan jag startade med att ordna trailrunning på söndagar i Notteryd, riktigt kul att folk är sugna och verkligen kommer på dessa träffar.

Idag var det dessutom premiär för mina nya La Sportiva XCountry, och det skulle blir ett rejäl test redan första passet. Vi har varit förskonade med ett torrt och bra underlag ända fram tills idag, nu har regnet blött upp marken lite så att det börjar bli lerigt och halt i backarna. Nu om någon gång är det viktigt att ha ett par bra terrängskor.

Jag och Martin drog iväg i vårt vanliga tempo som normalt tar oss runt de 7.4 km på ca 40 min. Idag provade vi några nya sträckor på rundan. Två har Linus letat upp och dessa utökar runda med några km. Vi passade även på att ta en genväg för att slippa löpning på grusväg mer än nödvändigt.

Den först nya sträckan var en bra utmaning, Linus kallar den till och med för "Challenge zone", den är riktigt krävande för benen och för första gången på bra länge körde jag slut låren helt.

Den andra sträckan var lite snällare men ändå i bra terräng, här var den inte så mycket stig att följa utan nästa bara frilöpning i skogen, härligt!

Tredje sträckan var en gammal goding som jag sprang mycket innan alla träden blåste omkull. Efter stormarna så stängdes sträckan av för att den inte var säker. Nu har skogen legat så länge att det inte är någon risk längre.

Rundan blev totalt 9.5 km lång med de nya sträckorna, ca 2 km länge än den blåa slingan. Mycket uppmuntrande med nya sträckor och nya tuffa utmaningar att kämpa sig igenom. 

La Sportiva XCountryHur var skorna då? Jo, jag är nöjd med dem. De har mycket bra passform och sitter som fastsugna på fötterna. Sulan har grov mönstring med bra fäste och är ganska styv. Sulan ger både bra grepp, skydd och stabilitet i löpsteget.

Tack vare kappan över snörningen är det inte någon som helst risk att skosnöret går upp eller att man fastnar i något. De är inte något bra skydd mot väta vilket jag inte heller förväntade mig, men skon släpper också ifrån mycket vätska.

Jag ska inte döma skon helt efter bara en runda så det får bli några rundor till innan jag ger ett riktigt utlåtande om skon, men än så länge verkar allt bara bra.

Tags: , , , , ,

Löpning

Kommentarer (2) -

Görgen Linus Andersson
Görgen Linus Andersson Sweden
2013-10-20 23:15:40 #

Hurdana är La sportivaskorna i förhållande till Salomon speedcross i storlekarna mindre/större eller i stort sett samma i storlekarna?
Kul att ni fick pejl på var ni skulle springa in i s.k. challengezone! Ganska passande namn va? om inte annat är det ju jäkligt häftig natur längs sjösidan och en bit upp över berget.
Hoppas kunna vara med snart, men som sagt bör jag väl låta röntgen säga sitt först även om det börjat kännas  lite bättre.

Joakim Backman
Joakim Backman Sweden
2013-10-21 15:09:38 #

På rekommendation så valde jag en halv storlek större än normalt och det stämde bra, skorna passar perfekt. La Sportiva är ett italienskt märke och italienarna är ju kända för sina små skostorlekar.

Ja, en riktigt bra runda blev plötsligt ännu bättre! Namnet passar ju dessutom perfekt och det säger ju inte lite! Smile

Du får se till att bli bra i ditt knä så att vi kan få ditt sällskap i spåret!

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman