Tung nystart

by Joakim Backman 5. januari 2014 21:17

Nu är vinterns viloperiod över och det är hög tid att komma igång med den mycket efterlängtade träningen igen. Jag har fuskat med en liten runda förra söndagen och så blev det även idag även att det inte blev någon liten runda.

Jag brukar anordna ett tillfälle på söndagar för trailrunning ute i Notteryds naturreservat, idag blev vi ett gäng på 9 personer. Jag visste ju att jag bara sprungit ca 7 km på nästan tre veckor så det skulle blir stor skillnad.

Jag hängde inte på gruppen som sprang snabbaste tempot idag utan försökte ta det lite lugnare, det verkade vara en bra plan och vi snackade en hel del i ledet.

Mot slutet på första varvet kände jag att det var tyngre än normalt men tvekade inte något på att hänga med på nästa varv, jag var inställd på två varv från början och då är det liksom redan bestämt.

Andra varvet gick tungt. Jag hade fått en idé förra gången vi sprang här att vi skulle springa andra varvet åt andra hållet för att få variation vilket vi provade idag. Då börjar varvet med den delen som är mest kuperad och det sög gött i benen redan från början på varvet.

Sista halvan av varvet fick jag riktigt kämpa, stumma ben och flåsandes. Självklart klarade jag rundan men det blev en tid därefter också.

Det blev en mycket tung första runda på det nya året, men nu har jag kommit igång igen så det blir bättre redan nästa gång.

Sträcka 1 9.2 km 0:56:41 6:09 min/km
Sträcka 2 9.2 km 1:02:15 6:45 min/km
Totalt 18.4 km 1:58:56 6:27 min/km
Temperatur 4 °C    

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman