Givande lunchpass

by Joakim Backman 17. februari 2014 18:10

Det var lite varmare idag och några pulsgrader gör rätt stor skillnad, det där rå och fuktiga var med ens borta.

Pulsklockan var förvisso med under rundan idag, men sprang inte efter någon förinställd inställning. Med tankarna på den positiva upplevelsen i fredags morse så gav jag mig iväg och lät kroppen få bestämma tempot.

Jag försökte hålla ett lätt, ganska snabbt steg och jobbade på lite extra med armarna som jag vet att jag är dåligt på ibland. Rundan blev ganska snabb men ändå inte så jobbig. Någonting har ändrats, så mycket vet jag. Jag höll ett snitt-tempo på 4:11 min/km och jag hade kunnat ge mer.

Jag vet inte om det är den envisa träningen under vintermånaderna som börjar ge utdelning eller om det är avsaknaden av styrketräningen som ge resultat för löpningen, men det är i alla fall positiv utveckling för löpningen just nu.

Distans 10.68 km  
Tid 0:44:42  
Tempo (snitt/max) 4:11 min/km 3:28 min/km
Puls (snitt) 168 bpm  
Temperatur 4 °C  

 

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman