Tung terrängrunda

by Joakim Backman 27. mars 2014 18:48

Skulle ute till Notteryd och springa onsdagsrundan igår som vanligt. Enligt SMHI skulle temperaturen glida nedåt mot 0°C så jag tog på mig kläder därefter.

Vi blev fyra stycken som slöt upp, vi tog på oss pannlamporna och gav oss ut i den kolsvarta skogen.

Redan efter några kilometrar så insåg jag att jag hade tagit på mig för mycket kläder och det blev rätt varmt och jag fick öppna upp lite.

Jag kände att det gick tungt och tänkte att det berodde på att jag var för varm och kämpade vidare. Efter ca 8 km kommer ett vägval där man kan välja att springa hem eller fortsätta, det var inget snack utan jag kunde inte fortsätta, jag var redan helt slut.

De andra fick fortsätta vidare på den längre rundan men jag vek av, dock inte direkt tillbaka till bilarna utan tog en lite extra omväg i lugnt tempo.

Under natten fick jag reda på anledningen, vaknade av att jag hade ont i halsen och var snorig. Jag hade helt enkelt en förkylning på gång när jag sprang rundan.

Nu får det bli att vila ut förkylningen och jag tar och passar på att ta en viloperiod helt från träningen, det var ett tag sedan sist.

Distans 11.3 km
Tid 1:07:57
Tempo 6:00 min/km
Temperatur 6 °C

 

Tags:

Löpning

Kommentarer är stängt

Joakim Backman

år, bor i Växjö( ) med familj bestående av fru, två söner och hund.

Jag tränar i den omfattningen det passar in i mitt liv och då främst löpträning och styrketräning på gymmet men även en del simning på sista tiden.

Min motivation för träningen är att hålla mig frisk, hålla en bra vikt samt att kompensera för mitt stillasittande kontorsjobb som IT-nörd. Dessutom är det jäkligt roligt! 

 
 

Kommande evenemang

Dagar till evenemang
   

 Alla tävlingar och lopp

Tidigare

RecentComments

Comment RSS
Blogglista.se
Sport Blogg Topplista
Hälsoblogg bloggar om träning
Bloggparaden  
Twingly BlogRank SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Joakim Backman